“O, brad frumos!” cu Toma Caragiu

0
722

Aşadar… “abies alba pertinata coniferus”, în traducere liberă: “O, brad frumos”. În traducere îl găsim în piaţă mai greu. Dacă n-avem o rudă în piaţă, cumpărăm o rudă a bradului – moliftul! Acesta se cumpară la coadă şi se scutură în tramvai. Cu ce-a mai rămas, mergem acasă şi cântăm cu toţii: “O, molift frumos, o, molift frumos!”.

Dacă nu apucaţi nici molift, cumpăraţi un brad de plastic… care poate fi folosit atât ca gladiolă, cât şi ca pom de iarnă, întrucât nu seamănă nici cu una, nici cu alta.

Acasă bradul, se aşează pe o masuţă. Daca este prea înalt în sus, aranjăm cu vecinul să primească vârful prin tavan. Dacă este prea înalt în jos, aranjăm cu măsuţa şi-i tăiem picioarele. Apoi luam măsuţa şi o punem în dormitor… de unde scoatem şifonierul pe care îl punem în sufragerie… da, dar unde punem masa? În baie… dar în baie e baia… şi atunci unde punem baia?! În vestibul, în locul frigiderului pe care îl punem în şifonier.

În acest mod simplu pomul ajunge lângă fereastră. Aici, avem avantajul ca odată cu pomul putem aprinde şi perdeaua. Dacă nu dorim să aprindem nici pomul, nici perdeaua folosim cu încredere tradiţionalele artificii, care nu se aprind nici puse pe aragaz.

Cel mai indicat este însă să împodobim pomul de iarna cu un set de lumânări electrice, aceste lumânări puse în priză luminează feeric.

Aţi urmărit rubrica: “Cum să ne împodobim şi cum să ne despodobim locuinţa”.

Interpretează: Toma Caragiu
Text: Dan Mihăescu, Grigore Pop, Octavian Sava

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here